Onderhoudsvrij & milieuvriendelijk

Elektrisch varen

Zoals bij veel vervoersmiddelen, komt ook bij het varen het gebruik van een elektrische motor steeds meer in opkomst. Ook bij Boes Yachting kun je dus terecht voor elektromotoren, waarmee je in alle rust van een heerlijke tocht op het water kunt genieten.

Wij werken voornamelijk met ePropulsion. ePropulsion is een A-merk onder de elektromotoren, terwijl dit soort motoren nog steeds betaalbaar zijn. Ook kun je bij ons terecht voor een ander topmerk: Torqeedo.

Waarom zou je kiezen voor elektrisch varen met ePropulsion?

Net als bij auto’s het geval is, staan ook bij boten elektrische motoren te boek als zeer krachtig. Hierdoor kunnen ook langere boten (denk aan boten tot een meter of dertig) elektrisch worden aangedreven met de motoren van ePropulsion. Bovendien heeft dit merk zijn eigen accu serie, waardoor installatie zeer gemakkelijk is en er nooit discussie ontstaat op het gebied van garantie.

Voordelen elektrisch varen

Benzinemotor omwisselen bij Boes Yachting

Heb je al een sloep met een benzinemotor en ben je geïnteresseerd in elektrisch varen? Dan kunnen we bij Boes Yachting jouw oude benzine motor inruilen voor een nieuwe elektromotor. Neem contact op voor de mogelijkheden

Neem contact op

Elektrische motoren en accu’s

In de sloepen die wij leveren, raden we wat betreft de elektrische motoren aan om te kiezen voor de ePropulsion Navy 3.0 Evo of voor de ePropulsion Navy 6.0 Evo, als je wat meer kracht in de boot wilt hebben.

De ePropulsion Navy 3.0 Evo

De 3.0 Evo levert 3kW en is vergelijkbaar met een 6 PK motor. Deze motor kost €2899,-. De motor heeft een ingangsspanning van 39 tot 60 volt. De motor weegt circa 25 kilogram en het gaat hierbij om een borstelloze motor. De motor wordt standaard geleverd met een topmontage gashendel. Deze communiceert met de motor via een bluetooth-verbinding en wordt opgeladen door een zonnepaneel op de gashendel.

Als de motor intensief wordt gebruikt (bijvoorbeeld in de verhuur) is het verstandig om een communicatiekabel aan te leggen van de motor naar de gashendel. Zo zorg je ervoor dat je altijd verzekerd bent van een goede werking van de gashendel. Op de gashendel kun je ook het batterijpercentage en het actuele gebruik van de motor aflezen. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan voor een zijmontage gashendel. Een topmontage hendel wordt standaard meegeleverd.

De motor is leverbaar in langstaart en kortstaart, dus er is altijd een passende oplossing voor jouw sloep. De motor is bovendien voorzien van hydrogenatie. Dat houdt in dat als de schroef draait en de motor niet in werking staat, de accu bijgeladen wordt. Dat kan bijvoorbeeld tijdens het zeilen het geval zijn.

ePropulsion E-serie accu E80

We raden bij de ePropulsion Navy 3.0 Evo aan om te kiezen voor de ePropulsion E-serie accu E80. Dit is een lithium accu met een capaciteit van 4096 Wh waarmee je gerust uren kunt varen. Deze accu kan 3000 laadcycli aan, totdat de accu een capaciteit heeft van 80%. Wanneer je gebruikmaakt van loodzuur accu’s, zal de capaciteit van 80% na circa 300-500 laadcycli bereikt zijn. Standaard geleverd met accu management systeem.

specificaties

Nominale spanning 51,2 V
Capaciteit 4096 Wh/ 80 Ah
Uitschakelspanning 41,6 V
Maximale laadspanning 57,6 V
Maximale ontlaadstroom 80 A
Gewicht 48 KG
Afmetingen 55,5 x 44 x 21,2 cm (LxBxH)
Oplaadtijd Circa 3 uur
Levensduur 3000 laadcycli tot 80%
De prijs van deze accu Vanaf €2349,-

ePropulsion E-serie accu E175

Mocht je zeker willen zijn van langdurig vaarplezier, dan raden we aan om te kiezen voor een zwaardere accu. We hebben het dan over de ePropulsion E-serie accu E175. Deze accu heeft een capaciteit van 8960 Wh/175 Ah hiermee verdubbel je dus de vaartijd ten opzichte van de E80 accu. Standaard geleverd met accu management systeem.

specificaties

Nominale spanning 51,2 V
Capaciteit 8960 Wh/175 Ah
Uitschakelspanning 41,6 V
Maximale laadspanning 57,6 V
Maximale ontlaadstroom 150 A
Gewicht 87 KG
Afmetingen 50 x 56,5 x 27,7 cm (LxBxH)
Oplaadtijd Circa 6 uur
Levensduur 3000 laadcycli tot 80%
De prijs van deze accu Vanaf €4499,-

De ePropulsion 6.0 motor

De ePropulsion 6.0 motor levert 6000 Wh, dit is vergelijkbaar met 9,9 pk. Dit is dan ook de krachtigste buitenboordmotor die geleverd wordt door ePropulsion. De ingangsspanning ligt tussen de 39V en 60V. Het gewicht van deze motor is 36 kilogram en het gaat om een borstelloze motor. De motor is voorzien van hydrogenatie en beschikt over een directe aandrijving. De eProppulsion 6.0 motor staat bekend als behoorlijk onderhoudsvrij.

Bij deze motor raden we aan om te kiezen voor een E175 accu of twee keer de E80 accu. Dit is ook afhankelijk van hoeveel ruimte er in de boot is om de accu’s te kunnen plaatsen. Vaak is het zo dat er te weinig ruimte is om de E175 accu kwijt te kunnen. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden, dan helpen we je graag.

Contact opnemen